De verschillende soorten gezichtsmaskers uitgelegd

Onze huid heeft de laatste weken veel te verduren gekregen. De temperaturen tot min tien graden en een gure wind zorgden bij veel mensen al snel voor een droge, schilferige huid. De centrale verwarming werd een graadje hoger gezet en dat zorgde ervoor dat de huid nog droger werd. En natuurlijk kon je ook niet even langskomen voor een herstellende behandeling. Gelukkig zijn er gezichtsmaskers voor thuis die je kan gebruiken om je huid de verzorging te geven die ze nodig heeft. Welke verschillende soorten gezichtsmaskers bestaan er en wat doen ze precies voor je huid? Dat leggen we graag uit in dit artikel.

Welk gezichtsmasker heb je nodig?

Bij de keuze van een gezichtsmasker is het belangrijk om te weten wat je huid juist nodig heeft. Heb je bijvoorbeeld een vochtarme huid? Dan heb je nood aan een hydraterend masker. Heb je last van te veel talg? Gebruik dan een masker met peelende werking. Laten we even de verschillende soorten maskers bekijken.

De verschillende soorten gezichtsmaskers

De bekendste maskers kunnen we indelen in 5 categorieën: hydraterende maskers, diepreinigende maskers, anti-aging maskers, herstellende maskers en peelende maskers.

Hydraterende maskers

Dit zijn misschien wel de bekendste maskers omdat we ze allemaal wel eens gebruiken tijdens de winter. Ze verhelpen een droge huid die trekkerig aanvoelt doordat ze het vochtgehalte onmiddellijk aanvullen. Je huid voelt daardoor meteen zachter aan en droogtelijntjes worden minder goed zichtbaar. Vaak bevatten hydraterende maskers hyaluronzuur omdat deze stof bijzonder goed vocht kan vasthouden. Een voorbeeld van een goed hydraterend masker is de nr 92 Masque Froid Hydratant van Maria Galland.

Reinigende maskers

Dit soort maskers wordt vaak gebruikt door mensen die last hebben van onzuiverheden. Door overbodig talg verstoppen namelijk de poriën waardoor je makkelijk last kan krijgen van acne. D-300 Masque Nettoyant Apaisant is een reinigend masker dat overtollig talg en vuildeeltjes absorbeert en een antibacteriële werking heeft, dit masker reinigt en herstelt tegelijkertijd.

Anti-aging maskers

Anti-aging gezichtsmaskers verjongen de huid en houden haar soepel. Ook deze maskers bevatten vaak hyaluronzuur en andere vochtinbrengende ingrediënten zoals bijvoorbeeld kaviaar. Plantaardige extracten zoals arganolie, olie van de zaden van de moerasbloem en jojobaolie zorgen voor een direct voedend effect. 81 Masque Caviar Regenerateur Cellulaire is een luxueus masker dat al deze stoffen bevat.

Herstellende (nacht)maskers

De huid herstelt zich ’s nachts. Dat merk je meteen als je eens een wondje hebt: elke ochtend is het wondje een beetje meer genezen. Die herstellende functie tijdens de nacht kun je extra gaan ondersteunen door ’s nachts een herstellend masker te gebruiken. Net voor het slapengaan is epidermale barrièrefunctie van de huid het minst optimaal. Crèmes en maskertjes kunnen nu makkelijk opgenomen worden in de huid en gedurende de hele nacht het herstel van de huid ondersteunen. Een prima nachtmasker met bewezen effect is de 380 Masque De Nuit Récupérateur Lumin’éclat van Maria Galland.

Peelende maskers

Maskers met peelende werking verwijderen dode huidcellen. Dat doen ze door middel van zuren of enzymen. Enzymen hebben de voorkeur omdat deze enkel de dode huidcellen loswerken, de gezonde huidcellen blijven intact. Deze milde peelingmaskers zijn daarom geschikt voor elk huidtype. Een goed voorbeeld van zo’n peelingmasker is de 68 Masque Purifiant D-Tox van Maria Galland.

Heb je vragen over gezichtsmaskers of wil je graag persoonlijk advies? Geef ons dan een belletje: 03/866 03 16