Hoe moet je bruinen zonder zon gebruiken? | Bruin zonder strepen

De zomer ligt alweer even achter ons en de zomerse bruine kleur die we hadden is ondertussen helemaal verdwenen. Gelukkig hoeven we niet te wachten tot het voorjaar om terug van een bruin kleurtje te genieten. Je kan namelijk het hele jaar door bruinen zonder zon gebruiken voor een instant zomerse tint. Hoe werkt zo’n zelfbruinende spray en hoe voorkom je dat je strepen krijgt? Lees het in dit handige stappenplan.

Wat is bruinen zonder zon?

Bruinen zonder zon is verkrijgbaar in verschillende vormen: doekjes, lotions en crèmes, mousse, olie en spray. Zo goed als alle zelfbruiners bevatten het stofje DHA (Dihydroxyacetone) dat verkregen wordt uit suikerriet of suikerbieten. Wanneer deze stof in aanraking komt met de eiwitten in de bovenste laag (de hoornlaag) van de huid dan ontstaat er een bruine kleur. Doordat het hoofdingrediënt een natuurlijke stof is is zelfbruiner veilig om te gebruiken. Het is zelfs veel beter voor je huid dan urenlang zonnen.

Hoe lang werkt zelfbruiner?

Er zijn 3 verschillende zelfbruiners verkrijgbaar:

Hoe moet je bruinen zonder zon gebruiken?

Het beste is om eerst te douchen en eventueel de dode huidcellen te verwijderen door te exfoliëren. Dode huidcellen nemen namelijk meer kleurpigmenten op waardoor je vlekken of strepen zou kunnen krijgen. Een goed gereinigde huid is dus belangrijk.

Zorg dat je huid goed droog is en breng eventueel een lotion (niet op oliebasis!) aan op droge plekjes en op knieën en ellebogen. Zo wordt daar niet te veel kleur opgenomen.

Nu breng je de zelfbruiner aan en die verdeel je gelijkmatig in draaiende bewegingen over de huid met een speciale handschoen of met een kwast. Een spray hou je 30cm van de huid vandaan. Breng alleen het laatste beetje aan op de handen, voeten, knieën en ellebogen. Zorg dat er geen zelfbruiner op je handpalmen komt.

Wacht nog 15 minuten tot het product goed ingetrokken is voor je je gaat aankleden. Ga de komende 8 uur niet in bad of onder de douche. Wil je een langhoudend resultaat? Breng dan een nieuw laagje bruinen zonder zon aan om de 3 tot 4 dagen.

Lijkt de kleur nogal donker direct na het aanbrengen? Geen nood, wat je nu ziet is nog niet de echte zelfbruiner, die moet zich namelijk nog ontwikkelen. Nu zie je enkel de zogenaamde guide colour. Deze is aan het product toegevoegd zodat je de zelfbruiner streepvrij kunt aanbrengen want DHA, de werkzame stof in bruinen zonder zon is eigenlijk kleurloos. De echte kleur zie je dus pas na een aantal uren.

Benieuwd geworden naar bruinen zonder zon? Probeer dan onze Natural Tanning Spray van Marc Inbane. Geef ons een seintje via 03/866 03 16 en kom je product ophalen in ons schoonheidssalon te Heffen.