De voordelen van microneedling voor verschillende huidproblemen

Microneedling is één van de populairste gelaatsbehandelingen van dit moment en vooral bekend omwille van de uitstekende resultaten tegen huidveroudering. Maar microneedling heeft nog veel meer voordelen. Voor wie nieuw is met deze behandeling bespreken we graag even alle voordelen van microneedling en leggen we uit hoe we te werk gaan.

Wat is microneedling?

Microneedling ken je misschien van de rollertjes met naaldjes waarmee over het gezicht gerold wordt. In het schoonheidssalon gebruiken we een pen in plaats van een roller. Bij de pen zijn de naaldjes zo fijn dat je ze nauwelijks voelt en we kunnen de diepte instellen naargelang de huidzone en de problemen die we willen aanpakken.

Wat zijn de voordelen van microneedling?

Microneedling is geschikt om verschillende huidproblemen te behandelen:

  • Huidveroudering (fijne lijntjes, rimpels, verslapte huid)
  • Acne en acne-littekens
  • Pigmentvlekken
  • Mee-eters, onzuiverheden en/of verstopte poriën
  • Couperose en rosacea
  • Grove poriën
  • Zwangerschapsmasker

Voor al die verschillende problemen gebruiken we de pen in combinatie met een serum. Zo is er een serum met hyaluron, om de vochtbalans te herstellen en rimpeltjes op te vullen. Daarnaast zijn er serums die pigmentvlekken tegengaan en serums met vitamines. Kortom, elk huidprobleem heeft zijn eigen serum.

Hoe verloopt de behandeling?

Voordat we de behandeling met de pen uitvoeren wordt eerst het serum op de huid aangebracht. Vervolgens gaan we de verschillende zones met de pen behandelen. De pen maakt kleine kanaaltjes in de huid waardoor het serum heel makkelijk wordt opgenomen. Door de naaldjes ontstaan er bovendien minuscule wondjes die de huidvernieuwing in gang zetten. Microneedling is niet pijnlijk maar de huid kan wel gevoelig zijn.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Meteen na de behandeling wordt er een maskertje gelegd of we geven je een LED-behandeling om roodheid tegen te gaan. 1-2 dagen na de behandeling is er eventueel wat lichte jeuk en een strak, droog gevoel. 2-3 dagen na de behandeling is er mogelijk lichte schilfering aanwezig. 3-4 dagen na de behandeling ziet de huid er strak en droog uit en 4-5 dagen na de behandeling is de huid hersteld en functioneert ze terug normaal.

Het is belangrijk dat je na de behandeling een factor 30 of 50 gebruikt en zoveel mogelijk direct zonlicht vermijdt. Ook zal je enkel de producten mogen gebruiken die je schoonheidsspecialiste heeft aangeraden. Make-up wordt meestal afgeraden.

Al na één behandeling zal je het effect zien maar na meerdere behandelingen wordt de huid pas echt steviger. Het nodige aantal behandelingen varieert per huidtype en per huidprobleem.

Ben je benieuwd wat microneedling voor jou kan betekenen? Geef ons dan een belletje: 03/866 03 16