De voordelen van Vitamine A in verzorgingsproducten

Vitamine A of Retinol is een ingrediënt dat je heel vaak terug ziet komen in huidverzorgingsproducten. Zo zit het ook in veel producten van Maria Galland, het merk waar wij mee werken in ons schoonheidssalon. Misschien heb je je wel eens afgevraagd waar vitamine A in huidverzorgingsproducten goed voor is en wat het juist doet voor je huid? Die vraag gaan wij in dit artikel uitgebreid voor je beantwoorden.

Naar Vitamine A is in de cosmetische wereld enorm veel onderzoek gedaan. Dat komt doordat tretinoïne, een actief bestanddeel van Vitamine A, werkt tegen acne en verkocht wordt als het geneesmiddel Roaccutane. Als “neveneffect” ontdekte men toen dat deze stof ook goed werkt tegen huidveroudering. Helaas kent tretinoïne nogal wat bijwerkingen, vandaar dat men in verzorgingsproducten Retinol gebruikt, een andere, veilige vorm van Vitamine A.

Hoe werkt Vitamine A in huidverzorgingsproducten?

Vitamine A versnelt de celvernieuwing, zo worden rimpeltjes tegengegaan. Hierdoor ziet je huid er na een aantal weken gladder, egaler en jonger uit. Ook pigmentvlekjes worden minder zichtbaar en eventuele overtollige talgproductie wordt verminderd. Tot slot wordt ook de acnebacterie (Propionibacterium acnes) die zich op de huid bevindt afgeremd door Vitamine A. De producten van Maria Galland die Retinol bevatten zijn dus zeker ook geschikt voor de jongere huid.

Zijn er ook nadelen aan Vitamine A?

Aangezien vitamine A de huid helpt om de oude cellen te vervangen door jonge, nieuwe cellen, wordt de huid mogelijk vatbaarder voor zonnebrand indien je producten met Vitamine A gebruikt. Zorg er daarom altijd voor dat je een zonnebescherming gebruikt met een hoge SPF.

Welke producten van Maria Galland bevatten Vitamine A?

Retinol zal je vaak terugvinden op de ingrediëntenlijst van jouw vertrouwde producten van Maria Galland. Vooral de nummer 5 Crème Régénératrice, een voedzame nachtcrème die één van de bestverkopende producten is van Maria Galland, staat bekend om zijn uitstekende werking op de huid.

Niet alleen Vitamine A maakt dit product zo goed, de crème bevat ook bijenwas om vochtverlies te voorkomen, hazelnootolie om de huid glad te maken en de elasticiteit te verbeteren en sojafytosterolen vanwege hun krachtige regenererende eigenschappen. Tot slot verbetert Vitamine B6 de barrièrefunctie van de huid zodat schadelijke stoffen niet zo makkelijk kunnen binnendringen.

Nog enkele andere producten met Vitamine A:

Benieuwd wat Vitamine A kan doen voor jouw huid? We geven je graag persoonlijk advies. Neem gerust contact met ons op via 03/866 03 16